Viktiga kriterier ska uppfyllas på flyttstädning

Vad ska man titta på när man väljer städning, och ska man flytta, gäller detta i synnerhet flyttstädningen? För det första måste det ju vara en seriös städfirma. Man vill ju inte avtala med en städfirma att det ska komma en viss dag och så dyker ingen upp. Har de städat, vill man inte att det ska vara halvgjort. Då kan man få en ytterligare städning på halsen, om inte nästa boende accepterar städningen. Man vill heller inte att städbolaget plötsligt går i konkurs, eller inte går att hitta när man väl vill ha tag i dem. Man vill ha en pålitlig städfirma helt enkelt, eller hur?

Så vad ska man titta på när man väl ska välja ut ett städbolag som ska få uppdraget att städa hemma hos en? Bor man i Stockholm har man cirka 3.000 städbolag att välja mellan, 1.500 i Göteborg och cirka 500 i Malmö, ett 100-tal i Norrköping, så hur ska man välja bland alla dessa städföretag? Vad är viktigt? Hur vet man att de är seriösa och inte är en dagfjäril som finns i dag men är borta i morgon?

Här listar vi några viktiga kriterier som vi anser man måste uppfylla för att vara ett seriöst städbolag. 

1. Referenser

Goda referenser är viktigast av allt. Har ett städföretag nöjda kunder, visar det på att de är seriösa när de städar. Man vill ju veta att de städar ordentligt och inte lämnar någon smuts kvar när det kommer till den viktiga flyttstädningen.

2. Nöjd-kund-garanti

Har ett seriöst städbolag nöjda kunder, är de heller inte rädda för att kunna ge sådana garantier. Detta brukar användas inom rimlighetens gräns. Man kan inte vara missnöjd med ett bolag om de städar inom det man har kommit överens om. Man kan inte kräva nya saker som de inte uppfyller och sedan vara missnöjd. Här gäller det att hålla sig till det nu har kommit överens om. 

3. Kollektivavtal

Att ha ett kollektivavtal för sin anställda visar på att det är ett seriöst bolag som betalar ut riktiga löner och tar ansvara för det som är ett städbolags viktigaste tillgångar; städarna. Har städarna schyssta arbetsvillkor kan de koncentrera sig på sitt arbete, i stället för att oroa sig för sina löner.

4. Ansvarsförsäkring

Ett seriöst sätdbolag måste ha en egen ansvarsförsäkring som visar att om något skulle hända ska inte kunden stå för det, utan det ansvaret ska städbolaget ta. 

Läs mer här om ett städbolag som uppfyller dessa kriterier och som erbjuder flyttstädning i Norrköping.

30 Jul 2018