Viktigt med bostadsanpassning i Stockholm

För den som har funktionshinder är bostadsanpassning bra. Det leder till ett mindre begränsat liv i Stockholm. Som tur är finns det idag massor av hjälpmedel för att få vardagen att fungera.

Mikael hade varit med om en bilolycka och blivit förlamad i båda benen. Resan tillbaka var lång och startade med månader på lasarettet. Mikael hade alltid varit envis och nu var inget undantag. Så snart han fick möjlighet tränade han och sjukgymnaster och läkare fick hålla tillbaka hans iver för att det inte skulle blir för mycket.

Så fick han lämna sjukhuset och flyttade hem till mamma och pappa. De bodde i en enplansvilla och det var lätt att ta sig runt i huset med rullstolen.

Bostadsanpassning en glad överraskning i Stockholm

Vad Mikael inte visste var att en stor renovering höll på att göras i hans egen lägenhet i Stockholm. Den låg på bottenplan men var svår att ta sig runt i då det var höga trösklar, och han skulle omöjlig kunna ta ner saker ur skåpen.

Mikael trodde att de skulle åka till en butik och blev häpen när de stannade utanför hans lägenhet. Pappan satte nyckeln i dörren som gick upp då den automatiserats. Minen var obetalbar när han rullade in. Inga trösklar var i vägen. Kök och badrum hade fått höj- och sänkbara skåp. En rymlig dusch. Allt han behövde. Mikael var en kille som sällan visade känslor, men nu kunde man se tårar trilla nerför kinderna. Han kunde klara sig själv igen. Läs mer om bostadsanpassning på denna sida: bostadsanpassningstockholm.nu

26 Jan 2022