Vill du slipa ditt golv i Täby?

Letar du efter en bra golvslipare? Har du gått i tankarna om att slipa dina golv själv? Vill du veta om det är värt att slipa sitt golv eller om det är bättre att lägga in ett nytt? Bor du i Täby?

När man börjar slipa ett golv går man in i en process där det gäller att ta bort de övre ytorna på träet i ditt golv. Det sker genom slipning med olika material som har en slipande förmåga. Men vilka golvmaterial kan slipas? Alla solida trägolv fungerar bra. Likaså parkett, men då gäller det att det finns tillräckligt med trä kvar. Det finns korkgolv som är lämpliga för slipning och så har vi spånskivor. Med en snurrande roterande skiva där man fäst ett slippapper kör man sedan slipmaskinen över golvet. Slippappret kan ha olika grovlek.

Hur går det till att slipa golv?

Att slipa golv brukar innefatta tre väsentliga steg. Först ska det beredas, då förbereder man på det sättet som är lämpligt. Kanske ska man ta bort lim eller mattor som ligger uppe på golvet. Ibland ligger det ett golv ovanpå det som ska slipas, då ska det avlägsnas först. Sedan är det dags för själva slipningen. Det gäller att vara noga med kanterna och att komma nära inpå listerna utan att skada dem. Sist men inte minst läggs ett skyddande lager på träet. I vissa fall vill man ha polish, i andra fall är det rent olämpligt. Varje golv bedöms därför innan det åtgärdas. Mer om golvslipning kan du läsa på denna hemsida: golvslipningtäby.nu

15 Apr 2021